شماره تماس کمک وردپرس

۰۲۱-۲۸۴۲۵۹۴۷

پشتیبانی و مشاوره
پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس

صفر تا صد مدیریت یک دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

وردپرس به وسیله PHP و MySQL نوشته شده است، که از PHP به عنوان زبان برنامه نویسی و MySQL به عنوان سیستم مدیریت پایگاه داده استفاده شده است. لازم به ذکر است که یادگیری این دو برای شما واجب نیست، اما داشتن یک درک کلی به شما کمک می کند تا در عیب یابی سریع تر عمل کرده و بتوانید در حل مشکلات پیش آمده بهتر عمل کنید و مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin را انجام داده و همچنین سیستم مدیریت محتوا را بهتر بشناسید. راجع به کار با دیتابیس چقدر اطلاعات دارید؟

لطفا قبل از اعمال تغییرات بر روی دیتابیس خود حتما از آن یک بکاپ گرفته و یا جهت بهینه سازی دیتابیس حتما با پشتیبانی وردپرس خود مشورت کنید .

در کمک وردپرس ارائه دهنده خدمات نگهداری وبسایت و پشتیبانی سایت و پشتیبان وردپرس قصد داریم چگونگی مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin را که عبارت است از ایجاد پایگاه داده، بهینه سازی پایگاه داده وردپرس، پشتیبان گیری و… را خدمت شما نشان دهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

شما گاهی اوقات نیاز پیدا می کنید تا به پایگاه داده خود دسترسی داشته باشید، و برای این دسترسی باید اطلاعات خود در این زمینه را کامل کنید. پایگاه داده به گونه ای ساختار بندی شده است که هرگونه تغییر در سایت وردپرسی شما در آن ثبت خواهد شد، به همین دلیل گاهی نیاز پیدا می کنید تا به آن دسترسی پیدا کنید. به کمک PhpMyAdmin شما می توانید تغییرات گسترده ای را در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید و مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin را انجام دهید.

چگونه وردپرس از دیتابیس استفاده خواهد کرد؟

وردپرس برای ذخیره و بازیابی داده ها از پایگاه داده از زبان برنامه نویسی PHP استفاده می کند. اطلاعاتی که در پایگاه داده وردپرس ذخیره شده عبارت اند از : پست ها، نظرات، دسته، صفحات، برچسب ها، زمینه های سفارشی، کاربران و دیگر گزینه های سایت مانند آدرس سایت و … . زمانی که شما در حال نصب وردپرس هستید، وردپرس از شما می خواهد نام پایگاه داده، میزبان، نام کاربری و رمز عبور خود را ارائه دهید. تمامی این اطلاعات در فایل پیکربندی (Wp-Config.Php) ذخیره خواهد شد.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

وردپرس از اطلاعات شما در زمان نصب وردپرس که به پایگاه داده برای ایجاد کردن جداول و داده های نصب و راه اندازی فروشگاه به صورت پیش فرض داده اید، استفاده می کند. بعد از اینکه کار نصب کردن به پایان رسید، وردپرس اجرا شده و به صورت صفحات HTML برای سایت ها یا وبلاگ شما تولید خواهد شد.

لیست جدول های دیتابیس در وردپرس

هر وردپرسی که نصب می شود به صورت پیش فرض دارای ۱۱ جدول در پایگاه داده است. و هریک از جداول پایگاه داده شامل داده هایی برای قسمت های مختلف، ویژگی ها و قابلیت های وردپرس است. با نگاه انداختن به ساختاربندی این جدول ها می توانید به آسانی آن ها را درک کنید و اینگونه مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin را راحت تر به پایان برسانید. دقت کنید که وردپرس به صورت پیش فرض قبل از هر جدول پایگاه داده پیشوند wp_ را در هنگام نصب و راه اندازی قرار می دهد. البته شما این امکان را دارید تا آن را تغییر داده و پیشوند مورد نظر خود را بگذارید.

wp_options

این جدول یکی از جدول های مهم وردپرس به حساب می آید و شامل اطلاعات زیادی است. در این جدول تنظیمات بسیار گسترده ای از وردپرس وجود دارد که شامل : آدرس سایت، ایمیل مدیر، دسته پیش فرض، پست در هر صفحه، فرمت زمان و … است. علاوه بر این بعضی از افزونه ها برای ذخیره کردن اطلاعات از این جدول استفاده می کنند. بنابراین اطلاعات گسترده ای در آن وجود دارد.

wp_links

برای مدیریت کردن blogrolls به وسیله نسخه های قبلی از وردپرس و یا پلاگین مدیریت لینک ایجاد خواهد شد.

wp_terms

وردپرس یک سیستم طبقه بندی قدرتمند دارد. و این ویژگی به شما این امکان را می دهد تا مطالب تان را طبقه بندی کنید. به طور مثال دسته وردپرس و برچسب ها طبقه بندی هستند و هر دسته بندی و برچسب یک قانون دارد. در واقع می توان گفت این جدول اطلاعات این دسته بندی ها را شامل می شود.

wp_postmeta

این قسمت شامل اطلاعات متا در مورد پست های شما در وردپرس، صفحات و نوع پست سفارشی می باشد. برای مثال برای نشان دادن یک صفحه، زمینه های سفارشی و … از آن استفاده خواهد شد. توجه کنید که وردپرس همیشه از این جداول به صورت انحصاری استفاده نمی کند و فقط گاهی اوقات پلاگین ها برای ذخیره کردن اطلاعات از آن بهره می برند.

wp_posts

این قسمت شامل همه انواع پست ها، محتویات، صفحات، تجدید نظر و نوع پست سفارشی می باشد. به نوعی می توان گفت همه محتویاتی که در سایت شما وجود دارد در این جدول قرار می گیرد.

wp_usermeta

این قسمت شامل اطلاعات متا در رابطه با کاربران در سایت است.

wp_users

شامل اطلاعات کاربر مثل رمز عبور، نام کاربری، ایمیل کاربر و … است.

wp_terms_relationships

این جدول مشخص خواهد کرد که ارتباط بین نوشته ها و دسته بندی ها به چه شکلی باید باشد. به طور مثال این جدول به شما کمک می کند تا بفهمید مثلا پست Y در گروه Z قرار دارد.

wp_term_taxonomy

این جدول رده بندی شده برای شرایط تعریف شده ای در جدول wp_terms را تعریف می کند؛ درواقع مشخص می کند که اطلاعاتی که در wp_terms به صورت برچسب یا دسته بندی ذخیره شده است.

دیتابیس در وردپرس

PhpMyAdmin یک نرم افزار opensource است، که یک رابط کاربر گرافیکی مبتنی بر وب برای مدیریت کردن پایگاه داده MySQL خود را فراهم می کند. بیشتر ارائه دهندگان خدمات میزبانی وردپرس در کنترل پنل خود PhpMyAdmin را دارند. PhpMyAdmin به شما امکان می دهد که به راحتی به پایگاه داده دسترسی داشته باشید. و مدیریت پایگاه داده در وردپرس را انجام دهید.

به کمک PhpMyAdmin در واقع این امکان را دارید که پایگاه داده های متفاوتی را مدیریت کنید. علاوه بر این شما می توانید، هر نوع تغییری را در پایگاه داده خود به وجود آورید و خیلی راحت آن ها را ویرایش کنید. به طور مثال می توانید پایگاه داده بسازید و یا آنکه کلا آن را حذف کنید. همچنین امکان برون ریزی و درون ریزی اطلاعات هم برای شما وجود خواهد داشت. این موضوع به سادگی قابل انجام دادن است و شما خواهید توانست فقط با چند کلیک آن را انجام بدهید.

بیشتر وبمستران از Cpanel استفاده می کنند. برای دسترسی به PhpMyAdmin، صفحه پایگاه داده را به پایین اسکرول کنید و روی PhpMyAdmin کلیک کنید. خواهید دید که PhpMyAdmin در صفحه جدیدی از مرورگر باز می شود. نگران نباشید استفاده از PhpMyAdmin  کاملا راحت است و شما می توانید خیلی راحت این کار را انجام دهید.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

می توانید با کلیک کردن روی پایگاه داده ها لیستی از پایگاه داده هایی که ایجاد کرده اید را مشاهده کنید. همچنین با کلیک کردن روی پایگاه داده های وردپرس، جداول پایگاه داده نشان داده خواهد شد.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

لازم است به این نکته توجه کنید که قبل از اینکه با دیتابیس در وردپرس کار کنید، ضروری است که حتما از پایگاه داده خود بکاپ گیری کنید. زیرا اگر در حین کار تغییری روی نسخه قبلی صورت بگیرید غیر قابل برگشت است. به همین دلیل بکاپ گیری خیال شما را در این زمینه راحت خواهد کرد و در صورت بروز هرگونه مشکل محتوای شما حفظ خواهد شد. به همین دلیل اگر بکاپ گیری کنید جای هیچ نگرانی ای نیست.

از دیتابیس در PhpMyAdmin بکاپ بگیرید

داشتن بکاپ از دیتابیس یک امر ضرور میباشد در صورتی که توانایی ایجاد بکاپ رو ندارید حتما با پشتیبان وردپرس خود در این مورد گفتگو کنید و اگر قصد دارید خودتان یک بکاپ از پایگاه داده وردپرس خود در PhpMyAdmin بگیرید، باید روی پایگاه داده خود کلیک کنید. سپس روی گزینه Export کلیک کنید.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

روش سریع دیتابیس شما را با پسوند sql. اکسپورت میکند. در روش سفارشی قابلیت های زیادی برای فشرده سازی وجود دارد. پیشنهاد ما به شما این است که از روش های سفارشی و انتخاب گزینه Zip استفاده کنید. نگران نباشید هروقت فایل دیتابیس خود را اکسپورت کردید دوباره به وسیله گزینه Import، آن را Import کنید.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

چگونه می توان به وسیله افزونه از وردپرس بک آپ گیری کرد؟

برای افزایش امنیت وردپرس خود باید همواره از سایت خود بکاپ گیری کنید. اینگونه محتوای سایتتان از دست نخواهد رفت. موضوع مهم دیگری که مطرح است این است که، درست است پایگاه داده وردپرس شامل بیشتر اطلاعات سایت شما است. اما شامل تصاویر نمی شود. همه تصاویر در پوشه آپلودها و در فایل wp-content و در دایرکتوری ذخیره می شود. اشتباه اکثر مبتدیان این است که فکر می کنند بکاپ گیری از دیتابیس تنها کاری است که باید انجام شود در حالی که این تصور اشتباه است و شما باید حتما یک بکاپ گیری کلی از سایت خود داشته باشید. نکته خیلی مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که شرکت های هاستینگ به طور معمول بک آپ های روزانه را نگهداری نمی کنند.

بهینه کردن دیتابیس وردپرس

برای این موضوع باید ابتدا به قسمت PhpMyAdmin بروید. سپس وارد دیتابیس خود شوید. در ادامه مشاهده می کنید که تعدادی جدول وردپرس به شما نشان داده می شود. بعد از آن روی لینک check all کلیک کرده و گزینه optimize table را انتخاب کنید.

مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin

به این موضوع توجه کنید که امکان هک شدن برای هر سایتی وجود دارد. اما شما باید به عنوان مدیر سایت این خطرات را کاهش دهید. اولین قدم برای انجام این کار این است که شما پیشوند wp- را در پایگاه وردپرس تغییر دهید. علاوه بر این در نظر داشته باشید که باید یک نام کاربری و رمز عبور خیلی قوی برای MySQL خود انتخاب کنید.

به پایان یکی دیگر از مقالات کمک وردپرس رسیدیم. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. خوشحال می شویم نظرات و پیشنهادات خود، و یا اگر تجربه ای در زمینه مدیریت دیتابیس به وسیله PhpMyAdmin دارید با ما در میان بگذارید.

موفق و پیروز باشید.

امتیاز به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

تمامی حقوق برای کمک وردپرس محفوظ میباشد طراحی شده بصورت بومی توسط کمک وردپرس