شماره تماس کمک وردپرس

۰۲۱-۲۸۴۲۵۹۴۷

پشتیبانی و مشاوره
پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس

افزونه یا پلاگین های کاربردی وردپرس را بیشتر بشناسیم

می دانید افزونه یا پلاگین چیست؟ چه کاربردی دارد؟ و یا چرا باید از افزونه ها کمک بگیریم؟

اگر می خواهید جواب این سوالات را بدانید و یا می خواهید یک وب سایت را از صفر راه اندازی و تکمیل کنید، جای درستی آمده اید. زیرا بعد از اینکه این مقاله را خواندید تمام اطلاعات لازم برای راه انداختن یک سایت را خواهید داشت. در این مطلب با افزونه های کاربردی وردپرس آشنا خواهید شد.

افزونه ها به ما کمک می کند تا کارها را سریع تر و ساده تر انجام دهید، در واقع افزونه کمک می کند تا بدون نیاز به دانش برنامه نویسی، یک سری از امکانات حرفه ای را به سایت خود اضافه کنیم. البته استفاده نابجا از افزونه قطعا مشکلات جبران ناپذیری رو ایجاد میکنه بهتره برای داشتن یک وبسایت پویا و بهینه با پشتیبانی سایت خود در مورد این موضوع گفتگو کنید تا به حل مشکلات سایت شما بپردازد و شروع به حل مشکلات فنی وبسایت کند.

افزونه یا پلاگین در وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر نگاهی به تلفن همراه خود بیاندازید می بینید که تعداد زیادی برنامه نصب شده در گوشی همراهتان وجود دارد که با وجود آن ها کارهای روزانه تان آسان می شود. به طور مثال برنامه آپ که برای پرداخت ها از آن استفاده می کنید یا مثلا برنامه هشدار که به شما کمک می کند تا به موقع از خواب بیدار شوید یا قرار های مهم خود را فراموش نکنید و…

افزونه یا پلاگین هم مانند برنامه های گوشی شماست با این تفاوت که افزونه ها را باید روی پنل وردپرس خود نصب کنید. با استفاده از پلاگین ها می توانید کارهای خود را سریع تر و راحت تر انجام دهید و برای داشتن یک سایت حرفه ای نیازی هم به داشتن دانش برنامه نویسی یا کد نویسی ندارید. میتوانید یک سری از پلاگین ها را رایگاه تهیه کنید ولی بعضی ها را هم باید با پرداخت وجه تهیه کنید.

برای پیاده سازی و پیکربندی افزونه های بهتره تمامی اطلاعات و آموزش ارائه شده را مطالعه کنید و یا از تیم پشتیبانی وردپرس بخواهید موضوعات فنی را دنبال و حل نماید .

با این توضیحات شاید تصور کنید که قالب سایتتان هم به نوعی یک افزونه است، ولی باید به شما بگوییم بین قالب و افزونه تفاوت هایی وجود دارد که آن ها را از هم جدا می کند. اگر به دنبال یک طراحی قالب وردپرس خاص برای وب سایت خود هستید می توانید به تیم کمک وردپرس مراجعه کنید.

تفاوت افزونه و قالب وردپرس در چیست؟

  • از یک دید کلی قالب باعث می شود تغییرات کلی در سایت ایجاد شود، در واقع جلوه های بصری را تحت تاثیر خود قرار می دهد. ولی در افزونه ها همان قابلیت های کاربردی و اضافی وردپرس مثل ویرایش قسمتی از قالب، نمایش آمار بازدید یا ارتباط با درگاه بانک و… را در اختیار خواهید داشت.
  • یکی دیگر از تفاوت های افزونه و پلاگین با قالب این است که شما به هر تعدادی که می خواهید می توانید افزونه روی وردپرس خود داشته باشید ولی راجع به قالب این گونه نیست مثلا نمی توانید همزمان دو پوسته و قالب روی وردپرس خود فعال کنید. البته می توانید چند قالب آماده و نصب شده روی پنل خود داشته باشید اما فقط امکان فعال کردن یکی را خواهید داشت.
  • یکی از اساسی ترین و مهم ترین تفاوت های میان قالب و افزونه این است که بدون قالب سایت قابل استفاده نخواهد بود، مثل خانه ای که سقف و ستون ندارد، اما افزونه مثل اساس و مبلمان خانه است که فقط باعث زیبایی و تمیزی خانه می شود ، و زندگی را برای ما راحت تر می کند.

تا اینجا فهمیدیم که از افزونه ها برای ایجاد کردن تغییر یا یک سری از ویژگی ها استفاده می شود و فقط قسمت کوچکی را تغییر می دهد. به نظر شما با این وجود چرا انقدر به افزونه ها اهمیت داده می شود و در سراسر دنیا تعداد زیادی از برنامه نویس ها وقت خود را صرف طراحی آن می کنند؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید اطلاعاتی در رابطه با مزایای استفاده از افزونه ها به شما بدهیم:

افزونه های کاربردی وردپرس

اگر از افزونه های وردپرس استفاده کنیم چه مزایایی برای سایت ما دارد؟

افزونه ها به مانند یک ارتش هستند که همیشه آماده به خدمت می باشند. پلاگین ها توسط برنامه نویس ها طراحی می شوند تا امکاناتی از قبیل ارسال ایمیل خودکار، بروزرسانی قیمت، بهبود سئو سایت و … را برای ما فراهم کنند. مهم ترین و کلیدی ترین کاربردی که از یک افزونه می توان معرفی کرد موارد زیر است :

که بدون درگیر شدن با مسائل کد نویسی و برنامه نویسی میتوانید از مزایای حرفه ای برخوردار شوید

با استفاده از این افزونه ها شما این امکان را دارید که تعداد زیادی از ویژگی های کاملا حرفه ای را بدون در نظر گرفتن موضوعات فنی به قالب خود اضافه کنید. به طور مثال اگر از افزونه هایی که در رابطه با شبکه های اجتماعی است استفاده کنیم می توانیم تنها با یک کلیک ساده خبر های جدید و پست های تازه سایت را روی شبکه های اجتماعی منتشر کنید.

استفاده از راه حل های میانبر، تست شده و بی خطری که برای استفاده شما آماده شده است

تعداد زیادی از کاربران وردپرسی افزونه ها را مورد استفاده قرار می دهند و نظرات خود را راجع به آن ثبت می کنند تا دیگران هم از آن بهره ببرند. همچنین اگر وارد پنل وردپرس بشوید، می توانید ببینید که تعداد نصب هر افزونه چقدر است، آیا با نسخه فعلی وردپرس شما تست شده است یا نه؟ و یا اینکه توسط چه شخص یا شرکتی طراحی شده است؟

این اطلاعات خیلی مهم است زیرا وقتی یک افزونه توسط کاربران زیادی نصب شده باشد یا توسط یک طراح حرفه ای پشتیبانی شود؛ امتحان خودش را پس داده و با خیالی راحت می توانید آن را نصب کرده و استفاده کنید.

مثلا فرض کنید خودتان و یا تیم طراحی شرکتتان توانایی نوشتن یک افزونه خیلی حرفه ای و خوب را دارد، در این حالت هم شما باید زمانی را تنها به نوشتن افزونه و زمان دیگری را هم برای تست و باگ گیری از آن اختصاص بدهید، در حالی که اگر از افزونه های آماده استفاده کنید که تعداد کاربران زیادی قبل از شما آن را نصب کرده اند، دیگر نیاز نیست وقت زیادی تلف کنید، فقط کافی است آن را نصب کرده و از استفاده آن لذت ببرید.

پس:

فک کنم با این توضیحات به همه ثابت شد که استفاده از افزونه ها چقدر می تواند برای کسب و کار ما مفید باشد. البته مزایای افزونه ها محدود به موارد بالا نیست و رفته رفته با بالا رفتن تجربه شما به دیگر مزایای استفاده از افزونه پی خواهیم برد. البته با وجود اینکه از مزایای بی شمار افزونه ها آگاهیم نمی توانیم بدون محدودیت از آن استفاده کنیم زیرا افراط و تفریط در هر زمینه ای آسیب زننده خواهد بود و نتیجه عکس بر جای می گذارد.

استفاده از پلاگین ها چه محدودیت هایی را برای کاربران دارد؟

اینکه استفاده از افزونه یا پلاگین وردپرس خوب و مفید است، کاملا درست و به جا است. اما خب زیاده روی در هر چیزی خوب نیست. مثلا همه ما از فواید عسل و خربزه آگاهیم. و می دانیم هر کدام به تنهایی چقدر پر خاصیت و مفید است. اما اگر آن ها را باهم استفاده کنید و یا در مصرف هر کدام از آن ها زیاده روی کنید، چه؟ یا مثلا وقتی سرما خورده اید بخواهید از خربزه استفاده کنید.

استفاده از پلاگین ها هم همانند همان عسل و خربزه است، یعنی مفید هستند به شرطی که به جا و به اندازه استفاده شوند. پس در استفاده از افزونه ها محدودیت هایی وجود دارد که به مواردی از آن ها اشاره می کنیم.

امکان دارد افزونه ها باعث کاهش سرعت سایت شما بشوند

اگر بدون توجه به ظرفیت هاست، و حجم افزونه مورد نظر اقدام به نصب بی اندازه پلاگین ها کنید، سرعت سایت شما کاهش پیدا می کند و سرعت بارگذاری مطالب پایین می آید. و خب بارها و بارها گفته ایم که کاهش سرعت چه تاثیر منفی روی ترافیک سایت و به تبع تعداد مشتریان شما دارد.

اگر بیش از اندازه از افزونه ها استفاده کنید باعث کاهش پیدا کردن منابع هاست می شود

زمانی که افزونه ها را نصب می کنید، بخشی از فضای هارد هاست به آن ها تعلق می گیرد و زمانی که بخواهید آن ها را فعال کنید به منابع دیگری نظیر RAM و CPU نیاز خواهید داشت. اگر از افزونه های غیر ضروری استفاده کنید باعث می شود این منابع هدر برود. پس هنگامی که می خواهید افزونه ای را انتخاب و یا نصب کنید باید به ظرفیت هاست خود توجه کنید. درست به مانند وقتی که میخواهید روی گوشی و یا لپ تاپ خود برنامه ای نصب کنید یا چیزی بریزید.

امکان تداخل برای افزونه ها وجود دارد

گفته بودیم افزونه ها خط هایی از کد هستند که توسط برنامه نویسان نوشته و طراحی شده است. بنابراین دور از عقل نیست اگر با یک سری از باگ مواجه شوید و نتوانید از آن ها روی سایت استفاده کنید، در زیر به یک سری از تداخل هایی که ممکن است توسط افزونه ها ایجاد شود اشاره خواهیم کرد:

  • قالب سایت با افزونه تداخل دارد
  • دو افزونه با کارکرد یکسان فعال است
  • نسخه فعلی وردپرس و افزونه مورد نظر تداخل دارند
  • این افزونه برای زبان سایت شما طراحی و بهینه نشده است
تداخل بین افزونه ها به دو صورت ممکن است رخ بدهد:

۱- صفحه سایت به صفحه سفید که اصطلاحا به آن مرگ وردپرس می گویند تبدیل شود

۲- قالب سایت و یا حتی عملکرد آن دچار بهم ریختگی شود

به اعصاب خود مسلط باشید، در صورت بروز همچین مشکلاتی فقط کافیست افزونه یا پلاگینی که باعث این ناهماهنگی شده را پیدا کنید و غیر فعال کنید. البته اگر می دانید افزونه ناهماهنگ کدام است که خب کار راحت است، می توانید مستقیما و به راحتی آن را غیر فعال کنید. ولی اگر مطمئن نیستید و یا نمی دانید کدام افزونه است، مجبورید یکی یکی امتحان کرده و افزونه ها را غیر فعال کنیدو تاثیر آن را روی سایت خود ببینید.

در نهایت برای اینکه از نتیجه کار مطمئن شوید، بعد از اینکه هر افزونه را غیرفعال کردید، در همان صفحه ای که دچار مشکل شده کلید ctrl را با F5 فشار دهید تا سایت رفرش شود.

از افزونه های رها شده استفاده نکنید

امکان اینکه طراحان افزونه به هر دلیلی دیگر نخواهند از افزونه پشتیبانی کنند و آن را به روز رسانی کنند وجود دارد. با توجه به این موضوع که وردپرس همیشه و در هر لحظه در حال به روزرسانی و بهتر شدن است، افزونه ها هم باید با این تغییرات هماهنگ شوند و خود را به روز رسانی کنند. بنابراین استفاده از افزونه های قدیمی اصلا مناسب نیست. پس سعی کنید همیشه پلاگین های معتبر و به روز رسانی شده را انتخاب کنید و البته به تاریخ به روزرسانی آن ها هم توجه کنید.

مراقب برداشتن ستون ها و دیوار های امنیتی سایت خود باشید

اگر از افزونه های نامطمئن در سایت استفاده کنید، باعث به وجود آمدن مشکلات امنیتی بسیاری در سایت می شود. به طور معمول این افزونه ها رایگان هستند. البته اینطور فکر نکنید که تمام افزونه های رایگان باعث به وجود آمدن مشکلات امنیتی می شوند. زیرا تعداد زیادی افزونه مفید و کاربردی به طور رایگان در حال ارائه شدن می باشد. برای اینکه تشخیص دهیم افزونه های مورد نظر ما ایمن هستند یا نه، حتما از قبل راجع به آن تحقیق کنید. البته همیشه و تا زمانی که افزونه های موجود در مخزن وردپرس با نسخه وردپرس شما سازگاری داشته باشد و بتوانید از قسمت پیشخوان وردپرس و سپس افزونه ها نصب شود مشکلی به وجود نخواهد آورد. پس مراقب باشید و این سازگاری یا عدم سازگاری را در نسخه وردپرس سایت خود بررسی کنید.

در این قسمت قصد داریم به معرفی چند افزونه کاربردی و مطمئن بپردازیم:

چند ابزار مهم و کاربردی وردپرس برای وب سایت را بشناسیم

در این بخش قصد داریم تعدادی پلاگین مهم، کاربردی و رایگان وردپرس را معرفی کنیم. ترجیحا از تمام این افزونه ها استفاده کنید تا دید بهتری از کاربرد و اهمیت استفاده از افزونه داشته باشید.

معرفی افزونه های بهینه سازی

افزونه های کاربردی وردپرس که مخصوص بهینه سازی سایت هستند، وظیفه دارند که سرعت لود سایت را بالا برده و بهبود ببخشند و در نتیجه زمان انتظار کاربر را کاهش بدهند. البته توجه داشته باشید که در درجه اول باید تمام استاندارد هایی که لازم است مثل استفاده از هاست خوب، استفاده کردن از تصاویر و ویدئو هایی که تعداد و حجم مناسبی دارند و همچنین انتخاب قالب مناسب را رعایت کنید، بعد از این ها می توانید از افزونه های بهینه سازی به عنوان نیروی کمکی استفاده کنید. تعدادی از این پلاگین ها عبارت اند از:

افزونه های کاربردی وردپرس

WP Rocket :  

این پلاگین یکی از قدرتمند ترین افزونه های بهینه سازی است که بعد از نصب آن باعث بهینه کردن بانک اطلاعاتی، کش سایت، حجم فایل ها و تصویر ها می شود و باعث افزایش سرعت وردپرس می گردد.

WP Optimize :

این پلاگین با استفاده از پاک کردن اطلاعاتی که اضافی است از پایگاه داده از جمله دیدگاه های جفنگ یا نوشته های پیش نویس باعث بالا رفتن سرعت سایت می شود.

WP Fastest Cache :

این افزونه بهترین افزونه کش وردپرس است که باعث افزایش سرعت سایت می شود و رضایت کاربران را در پی دارد. از مزیت های این افزونه این است که باعث کم کردن حجم فایل های HTML و CSS می شود، و در نتیجه باعث افزایش سرعت عملکرد و رابط کاربری آسان می شود.

معرفی کاربردی ترین افزونه های امنیتی

استفاده از این پلاگین ها به این معنی نیست که شما یک محافظ و گارد ویژه استخدام کرده و دیگر می توانید با خیال راحت روی مبل لم بدهید و نگران امنیت سایت خود نباشید! بلکه شما باید به طور مدام برای افزایش امنیت سایتتان تلاش کنید تا کمترین اتفاق ناخوشایند برای سایت شما نیافتد. اما خب نمیتوان گفت افزونه های امنیتی بی تاثیر هستند، بلکه این پلاگین ها کمک زیادی به امنیت سایت شما خواهند کرد، پس بیایید با تعدادی از این افزونه ها آشنا شویم.

افزونه های کاربردی وردپرس

iThemes Security:

این افزونه محصول شرکت معروف iThemes است که امکان انتخاب کردن بیش از ۳۰ آیتم امنیتی را برای ما ممکن می کند.

Securi:

این پلاگین امنیتی مانند یک کارآگاه به بررسی دیگر پلاگین های سایت شما می پردازد و مشکلات امنیتی آن ها را بررسی می کند.

WordFence:

و اما این افزونه امنیتی که معروف ترین پلاگین امنیتی در سال 2019 است و بیش از یک میلیون بار توسط کاربران نصب شده و امکانات امنیتی بی نظیری را در اختیار شما می گذارد.

افزونه وردفنس از افزونه های خوب و حرفه ای در زمینه عیب یابی سایت مورد استفاده قرار میگیرد.

افزونه های ویرایشگر و مدیریت محتوا را دست کم نگیرید

با کمک گرفتن از این افزونه ها می توانیم نحوه نمایش محتویات صفحه، نوع آنها و در نهایت چینش عناصر موجود در صفحه را مدیریت کنید. نگران نباشید استفاده کردن از این افزونه ها ساده است و نیازی نیست به دانش برنامه نویسی مسلط باشید. بیایید با تعدادی از این افزونه ها آشنا شویم.

افزونه های کاربردی وردپرس

افزونه Advanced Custom Fields یا همان ACF:

زمانی که در حال ایجاد کردن نوشته هستید می توانید عنوان پست، تگ یا برچسب های دلخواه و یا حتی دسته بندی را خودتان انتخاب کنید. اما اگر به چیز های بیشتری نیاز دارید، آن وقت بهتر است دیگر به سراغ این افزونه ها بروید. به نظر شما مزیت استفاده کردن از این افزونه ها چیست؟

  • امکان جستجوی پیشرفته زمینه های سفارشی
  • رابط کاربری ساده
  • قابلیت اجرا روی همه دیوایس ها و مرورگر ها
  • امکان ایجاد پس زمینه های متنی، فایل و …
  • پردازش کردن سریع
  • و…
افزونه المنتور (Elementor):

با کمک گرفتن از این افزونه و نصب آن این امکان برای شما فراهم می شود که بتوانید به راحتی و تنها با چند کلیک ساده چینش صفحات سایت را پیاده سازی کنید. از مزایای این افزونه را می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سازگار با فروشگاه ساز وردپرس
  • ساده، قابلیت استفاده آسان و کم حجم
  • بدون نیاز به کد نویسی و قابلیت صرفه جویی در زمان
  • قابلیت استفاده در هر نوع قالب و در تمام پست ها
افزونه Checked Field Editor:

اگر قصد راه اندازی یک فروشگاه آنلاین را دارید پس به احتمال زیاد نیاز به تغییر اطلاعات صفحه پرداخت خواهید داشت. یا مثلا اگر نیازی به آدرس مشتریان نداشتید، این امکان را دارید که قسمت های مربوط به آدرس را حذف کنید یا مثلا قسمت دریافت شماره موبایل را اضافه کنید تا به وسیله پیامک به مشتریان اطلاع رسانی شود.

از مزایای این پلاگین را می توان به استفاده آسان و کاربردی آن اشاره کرد، همچنین این پلاگین به دلیل کاربردی بودن توسط تعداد زیادی از کاربران در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این ها بیشتر از ۳۰ نوع فیلد متفاوت در این افزونه قرار داده شده است.

افزونه های مدیریت فایل

این پلاگین ها نیروهای کمکی برای مدیریت راحت تر فایل و اطلاعات هستند. همانطور که از نام این پلاگین ها مشخص است، کاربرد آن ها کمک کردن به مدیریت فایل ها و ایجاد دسترسی برای کاربران است. به طور مثال با استفاده از این افزونه ها این امکان را دارید تا فایل های شخصی خود را سازماندهی کنید و مثلا به کاربرانی که ثبت نام نکرده اند امکان دسترسی به فایل ها و یا اجازه دانلود را ندهید. علاوه بر این می توانید تعداد دفعاتی که دانلود صورت گرفته و یا فایل ها توسط کاربران مشاهده شده است را ببینید. از مهم ترین کاربرد های این افزونه را می توان به مدیریت و فروشی که مبتنی بر دانلود فایل هاست را نام برد. مثلا سایت هایی مثل فروش دیجیتال فیلم یا کتاب و … . تعدادی از افزونه های مدیریت فایل را در زیر برای شما لیست کرده ایم:

افزونه های کاربردی وردپرس

WordPress Download Monitor:

با کمک این افزونه می توانیم به راحتی فایل هایی را که می خواهیم را بر روی سایت آپلود کنیم و در دسترس کاربر قرار دهیم. بیایید نگاهی به به مزیت های این پلاگین بیاندازیم:

  • ثبت کردن اطلاعات دانلود فایل ها مثل تعداد دانلود و تعداد تلاش هر کاربر برای دانلود فایل
  • رابط کاربری سریع برای اضافه نمودن فایل ها
  • ایجاد فایل های چند نسخه ای
  • امکان دانلود فایل با خروجی مختلف
  • ایجاد دسترسی دانلود فقط برای کاربر خاص
WordPress Download Manager:

با استفاده از نسخه رایگان این پلاگین می توانید از مشاهده محدود، رمز عبور محافظتی و یا کار با دامنه سایت های مختلف بهره مند شوید. بسته رمز عبور محافظی این امکان را برای شما فراهم می کند تا با استفاده از کلمه عبور از فایل های خود محافظت کنید.

Easy Digital Download:

این افزونه که همان EDD می باشد، زمانی کاربرد پیدا می کند که محصولات دانلودی شما چند تایی و به صورت بسته و پک رائه شده است، و هر محصول قیمت متفاوتی دارد. از امکانات این افزونه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشاهده تاریخچه خرید کاربر و امکان دانلود مجدد فایل ها
  • ایجاد سبد خرید برای دانلود همزمان چند فایل
  • ایجاد کردن قابلیت اتصال به انواع درگاه های عضو شتاب

 افزونه ووکامرس، معجزه گر فروشگاه اینترنتی شما

در آخر رسیدیم به ووکامرس جادویی. این پلاگین قدرتمند و معروف به ایجاد یک فروشگاه در وردپرس کمک می کند. بررسی های آماری نشان می دهد که ۴۲ درصد فروشگاه های آنلاین از این فروشگاه ساز استفاده می کنند، زیرا علاوه بر اینکه رایگان هستند امکاناتی قدرتمند و حرفه ای را در اختیار کاربران قرار می دهد. به کمک ووکامرس سایت شما این امکان را دارد تا امکان فروش محصولات را داشته باشید و به یک فروشگاه تبدیل شوید. درواقع شما با کمک ووکامرس این امکان را خواهید داشت تا محصولات خود را، چه محصولات فیزیکی و چه دیجیتال را به فروش برسانید.

ووکامرس که در سال 2011 به واسطه یک تیم پشتیبان سایت حرفه ای طراحی شد، و روز به روز در حال پیشرفت است. یکی از مزایای ووکامرس که باعث فراگیر شدن آن شد، استفاده راحت از آن است، که هر کاربر مبتدی نیز به راحتی می تواند از آن استفاده کند و فروشگاه حرفه ای خود را راه اندازی کنند. موضوع جالب توجه دیگر این است که با اینکه ووکامرس خودش یک پلاگین است، با این حال تعدادی افزونه دیگر  در زیر مجموعه خودش جا داده است. با تعدادی از این افزونه ها آشنا شویم:

  • WooCommerce Product Slider
  • TM Store
  • WooCommerce Product Archive Customiser
  • Woo Already Bought
  • WooCommerce PDF Invoices

نتیجه گیری

خب با توجه به افزونه هایی که به شما معرفی کردیم، اگر مرحله به مرحله با ما جلو آمده باشید اکنون صاحب یک وب سایت هستید. حالا ساختمان و اجزای دفتر کار شما در دنیای مجازی تکمیل شده و می توانید منتظر ورود مشتری و شروع کسب و کار خود باشید.

موفق و پیروز باشید

امتیاز به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

تمامی حقوق برای کمک وردپرس محفوظ میباشد طراحی شده بصورت بومی توسط کمک وردپرس