شماره تماس کمک وردپرس

۰۲۱-۲۸۴۲۵۹۴۷

پشتیبانی و مشاوره
پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس

یک هاست خوب چه ویژگی هایی دارد؟

انتخاب هاست مناسب زمانی اهمیت خودش را نشان می دهد که صاحب کسب و کاری بوده اید و وب سایتی را برای کسب و کار خود راه اندازی کرده اید. بنابراین باید در انتخاب هاست مناسب دقت کافی را داشته و هر هاستی را برای میزبانی سایت خود انتخاب نکنید. هاست نامناسب ضربه بزرگی به کسب و کار شما وارد می کند.

در عوض یک هاست خوب با میزبانی مناسب می تواند حس رضایت مناسبی برای شما و کاربرانتان ایجاد کند. بنابراین باید ویژگی های یک هاست خوب را بشناسید.

ویژگی های یک هاست خوب

همه اتفاقات پشت صحنه سایت در سمت سرور ها اتفاق می افتد و همه این ها در هاستی است که شما آن را تهیه کرده اید. با توجه به موضوع بالا ویژگی های یک هاست خوب چیست و یا چگونه باید یک هاست مناسب انتخاب کنیم؟

سرور ها چه کاری انجام می دهند؟

بیایید فرض کنیم که یک کاربر وارد فروشگاهی آنلاین شده و یک محصول را برای خرید انتخاب می کند، سپس برای خرید باید روی دکمه سبد خرید کلیک کند و مراحل خرید را انجام دهد. از سمت کاربر چندان سخت و پیچیده به نظر نمی رسد اما اگر بخواهیم از سمت سرور به این مراحل نگاه کنیم کار به این سادگی ها هم نیست زیرا هر قسمتی که توسط کاربر کلیک می شود به صورت یک درخواست به سرور ارسال می شود، سپس سرور ها این درخواست را بررسی می کنند و پاسخ این درخواست را برای کاربر در صفحه مرورگر ارسال می کند.

با توجه به این موضوع متوجه شدیم که روزانه هزاران و یا میلیون ها درخواست یا همان ریکوئست برای سرور ارسال می شود. فرض کنید سرور ها ضعیف و یا کند باشند. مشخصا امکان دارد پاسخ درستی را ارسال نکنند. به همین دلیل امکان دارد گاهی بعضی درخواست های ساده در بعضی سایت ها هم با خطا مواجه شود. بنابراین با انتخاب یک هاست مناسب، خیلی از خطا های سمت سرور از بین می رود و یا اتفاق نمی افتد.

ویژگی های یک هاست خوب

برای خرید هاست خوب به چه ویژگی هایی باید دقت کنیم؟

در این مقاله از سری مقاله های کمک وردپرس به عنوان پشتیبان سایت و پشتیبان وردپرس قصد داریم به ۱۰ ویژگی های یک هاست خوب اشاره کنیم. البته دقت کنید که هر کدام از موارد معرفی شده را باید با توجه به نیاز سایت خود مورد بررسی قرار دهید و بسنجید. پس با ما همراه باشید.

۱- ظرفیت و حجم هاست

به تناسب ظرفیت اطلاعاتی که می خواهید در سایت قرار دهید، باید فضای هاست خود را انتخاب کنید. قطعا مناسب ترین حالت این است که ظرفیت هاست انتخابی شما کمی بیشتر از حد نیاز شما باشد. به طور مثال اگر حجم سایت (ویدئو، صوت، عکس، فایل های PDF و…) شما ۵۰۰ مگابایت است، یک هاست با ظرفیت ۱ گیگ تهیه کنید.

۲- پهنای باند

یکی از ویژگی های مهم در انتخاب هاست مناسب که باید دقت ویژه ای به آن داشته باشید، پهنای باند است. و اکثر شرکت های ارائه دهنده هاست این مورد را در توضیحات پلن ارائه شده خود می نویسند.

پهنای باند چیست؟

آیا کلمه پهنای باند تاکنون به گوش شما خورده است؟ آیا می دانید پهنای باند به چه معناست؟ با ما همراه باشید.

میزان فضایی که هاست برای سایت شما در نظر می گیرد و به ازای هر بازدید و یا دانلود یا آپلودی که روی سایت شما انجام  می شود، از آن کسر می گردد. نکته قابل توجه این است که پهنای باند به صورت ماهیانه بوده و در ابتدای هر ماه، میزانش به حالت اولیه برمیگردد. به طور مثال پهنای باند هاستی که خریده اید ۱۰ گیگ است. اگر هر بازدید کاربر از سایت شما ۱ مگابایت حجم بخواهد، بنابراین سایت شما می تواند میزبان ۲۰۰۰ کاربر در ماه باشد و اگر از این میزان عبور کند، سایتتان مسدود می شود و برای کاربرانتان نمایش داده نمی شود، زیرا پهنای باند سایت شما به اتمام رسیده است.

بنابراین با توجه به تعداد بازدید های سایت خود و همچنین اگر سایتتان به نوعی است که کاربران اقدام به دانلود و یا آپلود در سایت تان می کنند، پهنای باند هاست را انتخاب کنید. ضروری است تا این موارد رادر نظر بگیرید تا سایت تان به علت پهنای باند مسدود نشود.

۳- اضافه کردن چند دامنه و زیر دامنه در هاست

اگر می خواهید در چند سایت فعالیت داشته باشید، هاستی را انتخاب کنید که قابلیت اضافه کردن چند دامنه را به شما بدهد. در واقع یعنی هاستی بخرید که بتوان روی آن چند دامنه یعنی چند سایت با آدرس های متفاوت اضافه کنید. همچنین بررسی کنید که چند زیردامنه برای دامنه اصلی را می توان اضافه کرد. با توجه به نوع فعالیتی که دارید و اینکه چه هدفی را دنبال می کنید این اعداد می تواند بسیار متفاوت باشد. ولی حتما این مورد را در ویژگی های یک هاست خوب در نظر بگیرید.

دامنه : همان نشانی اینترنتی سایت شما است.

زیردامنه : نشانی اینترنتی شما که وابسته به دامنه اصلی است، و می تواند قسمتی از سایت را روی آن پیاده سازی کرد.

۴- ساخت ایمیل در هاست

به عنوان مدیر سایت این امکان را دارید تا ایمیل هایی اختصاصی را برای سایت خود بسازید و به واسطه آن با کاربران و مشتریانتان ارتباط برقرار کنید. مثلا فرض کنیم آدرس سایت example.com است. می توان ایمیل admin@example را ساخته و آن را در سایت خود قرار دهید تا کاربرانتان به وسیله آن با شما ارتباط بگیرند.

به طور معمول همه هاست ها این قابلیت را دارند، اما قبل از خرید هاست حتما به این نکته توجه کنید که چند اکانت ایمیل می توانید برای یک دامنه بسازید و همچنین چه تعداد پیام می توانید ارسال و یا دریافت کنید.

۵- پایگاه داده (دیتا بیس)

در خرید هاست حتما باید به تعداد دیتابیس هم توجه ویژه ای داشته باشید. به طور معمول شرکت های هاستینگ تعدا دیتابیس ها را در پلن های پیشنهادی خود می نویسند. البته این تعداد را باید با توجه به فعالیت سایت خود انتخاب کنید زیرا با توجه به نوع هر سایت و فعالیت سایت تعداد دیتابیس متفاوت می باشد. هاست انتخابی شما می تواند قابلیت ساخت یک یا چند دیتابیس را داشته باشد، همچنین در بعضی پلن ها تعداد ساخت دیتابیس نامحدود است.

ویژگی های یک هاست خوب

دیتابیس:

دیتابیس به جدول هایی با ستون و ردیف هایی منظم که اطلاعات نسبتا کاملی از سایت شما را ذخیره می کند و با توجه ریکوئست هایی که فرستاده می شود، اطلاعات لازم را ارسال می کند، گفته می شود. مثلا فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی در اختیار دارید که در قسمت بالای سایت بخش جستجوی محصول را گذاشته اید. کاربری می خواهد یک محصول را جست و جو کند. مثلا لپ تاپ ایسوس.

هنگامی که این عبارت نوشته می شود، درخواستی به دیتابیس ارسال می گردد. دیتابیس بررسی کرده و در بین جدول هایی که دارد سرچ می کند لپ تاپ ایسوس را پیدا می کند و اطلاعات مرتبط به آن را به ترتیب زیر در صفحه مرورگر کاربر نشان می دهد.

  • عنوان محصول
  • عکس از محصول
  • قیمت از محصول
  • لینک خرید محصول

پایگاه داده جزئیات را به صورت فهرست وار از سایت شما ذخیره می کند و با توجه به هر ریکوئست می تواند اطلاعات کاملی از آن درخواست را برای شما ارسال کند. پایگاه داده یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در ویژگی های یک هاست خوب باید بدان دقت کرد.

۶- پشتیبانی هاست

از مهم ترین ویژگی های یک هاست خوب، پشتیبانی درست و دقیق آن است. قبل از خرید هاست تحقیق کنید و ببینید که آیا موارد زیر جزو خدمات آن ها می باشد یا نه.

  • پشتیبانی ۲۴ ساعته
  • چت آنلاین
  • شماره تماس برای مواقع ضروری
  • ایمیل پشتیبانی اختصاصی
  • سیستم تیکتینگ (پرسش و پاسخ از طریق سایت)

امکان دارد سایت در زمانی به غیر از ساعات کاری به مشکل برخورده و یا مسدود شود. اگر هاستی که خریده اید خدمات پشتیبانی خوبی را ارائه کند، در هر ساعت از شبانه روز که به مشکل برخوردید، می توانید مشکلتان را گزارش کرده تا در کمترین زمان ممکن مشکل پیش آمده برطرف گردد.

۷- گرفتن بک آپ توسط هاست

گرفتن بک آپ به صورت منظم از سایت باعث می شود تا هیچ وقت نگران خرابی سایت خود نباشید. زیرا امکان اینکه سایت شما را هک کنند، پلاگین اشتباه نصب شود و یا تنظیمات اشتباهی روی آن انجام شود و بخاطر آن قسمتی و یا حتی کل سایت شما پاک شود وجود دارد. بنابراین اگر هاست شما به طور روزانه از سایت تان بک آپ گیری کند، در صورت رخ دادن همچین اشکالاتی به راحتی می توانید اطلاعات را بازیابی کنید. بنابراین یکی دیگر از ویژگی ها یک هاست خوب ارائه بک آپ منظم است. پس قبل از خرید هاست این مورد را هم بررسی کنید.

۸- نسخه PHP هاست

اگر زبان برنامه نویسی سایت شما PHP است، باید هاستی را انتخاب کنید که قابلیت تغییر نسخه PHP را داشته باشد؛ زیرا کد های زبان برنامه نویسی PHP همواره به روزرسانی می شود و ساختارشان توسعه و تحول پیدا می کند. بعضی از هاست ها به صورت پیش فرض همواره روی آخرین نسخه PHP هستند و امکان تغییر نسخه را به وبمستران نمی دهند و برای تغییر دادن آن باید درخواستی به شرکت هاستینگ ارسال گردد. بعضی از هاست ها هم امکان تغییر نسخه PHP را در پنل مدیریت هاست قرار می دهند و مدیر سایت می تواند خودش اقدام به تغییر کند.

۹- فعال سازی SSL

بعضی از هاست ها فعال سازی SSL را به صورت رایگان را روی پلن های خود دارند. بنابراین می توانید هاستی را انتخاب کنید که این گزینه را هم در لیست خدمات خود داشته باشند. زمانی که SSL روی هاست شما فعال باشد، دامنه سایت با HTTPS بارگذاری می شود. اما اگر فعال نباشد، دامنه با http اجرا خواهد شد. دقت داشته باشید که سایت ها با پروتکل https دارای امنیت بیشتر هستند. پس بهتر است SSL سایتتان را فعال کنید.

۱۰- در دسترس بودن هاست

یکی از خدماتی که شرکت های فروشنده هاست در پلن های خود معرفی می کنند این است که وضعیت دسترسی هاست ۹۹ درصد است. بعضی از شرکت ها این عدد را ۹۹.۹ درصد اعلام می کنند. و منظور از این عدد این است که سرور های این هاست ها همیشه فعال هستند و خیلی خیلی کم اتفاق می افتد که با مشکلی مواجه شوید. بهتر است همیشه قبل از خرید نظر بقیه کاربران را هم جویا شده و در مورد شرکت هاستینگ مورد نظرتان تحقیق بیشتری کنید.

خب به پایان یکی دیگر از سری مقالات کمک وردپرس رسیدیم. امیدواریم تک تک موارد عنوان شده را در رابطه با سایت خود بررسی کرده و ویژگی های یک هاست خوب را شناسایی کرده و انتخاب درستی داشته باشید. لطفا نظرات و پیشنهادات خود در زمینه انتخاب شرکت هاستینگ را با ما در میان بگذارید.

موفق و پیروز باشید

امتیاز به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

تمامی حقوق برای کمک وردپرس محفوظ میباشد طراحی شده بصورت بومی توسط کمک وردپرس