شماره تماس کمک وردپرس

۰۲۱-۲۸۴۲۵۹۴۷

پشتیبانی و مشاوره
پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس

سیستم مدیریت محتوای وردپرس انتخاب بهتری است یا جوملا؟

حتما می دانید که سیستم مدیریت محتوا و یا همان (CMS) چقدر پراهمیت بوده، و چقدر باید در انتخاب آن دقت و حساسیت به خرج داد، زیرا پیامد های خیلی مهمی را برای سایت شما به همراه دارد. تعدادی از این CMS ها وجود دارند که محبوب ترین و معروف ترین آن ها جوملا و وردپرس است، که مورد استفاده عموم می باشد. هریک از این سیستم های مدیریت محتوا نکته های مثبت و منفی خود را دارد، و البته هرکدام طرفداران خاص خود را دارد که دلایل خاصی برای خود دارند.

در این مقاله از کمک وردپرس به عنوان پشتیبان سایت و پشتیبان وردپرس ، در کنار شما عزیزان است، قصد داریم دو سیستم مدیریت محتوای موجود را با یکدیگر مقایسه کنیم، وردپرس و جوملا.

هر دوی این سیستم های مدیریت محتوا به دلیل استفاده آسان و فرصت های گسترده برای سفارشی سازی بسیار مشهور و محبوب هستند. توجه کنید که هر دوی این سایت ساز ها موارد مثبت و منفی بسیار زیادی دارند و از هرکدام به راحتی می توان برای ساخت و طراحی سایت های مدرن و پر از ویژگی های گوناگون بهره برد. با توجه به چیزی که تا الان گفتیم، چگونه باید بین این دو سیستم مدیریت محتوا انتخاب کرد؟کدام یک مناسب تر است؟

ما هم قصد داریم در این مقاله همین موضوع را بررسی کنیم، و مشخص کنیم نهایتا وردپرس یا جوملا؟ پس با ما همراه باشید.

وردپرس یا جوملا

مهم ترین تفاوتی که وردپرس و جوملا دارند، در این موضوع است که جوملا به عنوان سرویس دهی به سایت های شبیه به پرتال است، در حالی که وردپرس یک پلتفرم متمرکز برای وبلاگ است. اما این روز ها هر دو سیستم مدیریت محتوا قادر به اجرای هر نوع سایتی هستند.

اما از نظر فنی، وردپرس و جوملا جزو نرم افزار های مستقل نیستند، آن ها تنها در هنگام نصب روی سرور ها کار می کنند، برای این منظور باید از شرکت های ارائه کننده وب سرور، برای نصب کردن این دو سیستم مدیریت محتوا هاست تهیه کنید.

به بیان ساده تر جوملا مختص افرادی است که نمی ترسند با سرور ها سر و کله بزنند و از سوی دیگر وردپرس برای افرادی که تازه در ابتدای راه هستند و علاقه مندند تا کاری دوستانه تر و مبتکرتر را آغاز کنند، مناسب است.

به طور مثال، مسیر مشترک برای شروع کردن و ساختن یک سایت به وسیله وردپرس به صورت زیر است:

  • سایت را به درستی پیکر بندی کنید؛ یک قالب و افزونه های مورد نیاز را نصب کنید
  • یک میزبان وب برای سایت خود انتخاب کنید و برای ایجاد کردن یک حساب کاربری اقدام کنید
  • در طول مراحل ثبت نام، یک گزینه را انتخاب کنید تا وردپرس به صورت خودکار روی حساب میزبان شما نصب شود
  • میزبانی وب را کامل کنید و وارد پیشخوان وردپرس خود شوید

از سوی دیگر، جوملا این امکان را به شما نمی دهد. میزبان های سرور که به جوملا اجازه نصب می دهند، به طور معمول این مراحل یعنی نصب سفارشی را ندارند و به این معنی است که شما باید اکثر کار ها را به تنهایی انجام دهید.

هنوز ابهامات تان برطرف نشده؟ پس با یک مقایسه دقیق تر با ما همراه باشید.

۱- بهینه سازی برای موتور های جستجو

سیستم مدیریت محتوا

اگر توانایی هایی که یک موتور جستجو برای بهینه سازی (SEO) موتور جستجو دارد را در هر دو CMS مقایسه کنیم. میفهمیم که جوملا دارای حواشی جزئی تری می باشد، زیرا به کاربران خود اجازه می دهد تا کلمات کلیدی و توضیحات متا را برای مقالات جدید خود تنظیم کنند.

قطعا قابلیت های واقعی سئو در هریک از سیستم های مدیریت محتوا به راحتی ملموس و قابل مشاهده نبوده و نیست. اما می توان برای ملموس شدن آن نگاهی به افزونه ها و برنامه های افزودنی موجود برای این کار بیاندازیم. علاوه بر این در وردپرس یک افزونه بسیار محبوب وجود دارد به نام Yoast SEO ، که بسیار قدرتمند بوده و ویژگی های بسیار زیادی را ارائه می دهد. علاوه بر این با همین افزونه به سادگی هرچه تمام تر می توان در طول چند دقیقه سئو سایت را پیکربندی کرد.

Yoast با بهره بردن از سیستم چراغ راهنمایی رانندگی با رنگ های سبز، زرد و قرمز نمره سئو سایت شما را در قسمت های مختلف بررسی خواهد کرد. همچنین این افزونه به طور دقیق برای شما مشخص خواهد کرد که چگونه می توان نمره سئو تان در هر قسمت بهبود داد.

همچنین Easy Frontend SEO یا به اختصار (EFSEO) را می توان بهترین معادل برای جوملا به جای Yoast معرفی کرد. همچنین این امکان را به شما می دهد تا کار های مشابه بسیاری همانند (ویرایش اطلاعات متا) را به صورت مستقیم در قسمت پنل سایت تان انجام دهید. این ویژگی این امکان را برای شما فراهم می کند تا بسیاری از کار های مشابه مانند (ویرایش اطلاعات متا) را به طور مستقیم در قسمت پنل سایت تان انجام دهید. همچنین یک حالت خودکار مفید برای تولید کردن داده های بدون ورودی برای سایت شما می باشد.

خب تا اینجا متوجه شدیم که در این بخش یعنی سئو نمی توان گفت که کدام CMS عملکرد بهتری دارد. زیرا در هر دو قسمت بهینه سازی موتور جستجو مشابه هم عمل خواهند کرد.

۲- امنیت

سیستم مدیریت محتوا

به نظر شما کدام سیستم مدیریت محتوا امن تر است؟ وردپرس؟ جوملا؟

همانطور که می دانید وقتی امنیت برقرار شود هر سیستم تنها به اندازه ضعیف ترین لینک خود قوی است. حال وردپرس با توجه به محبوبیت زیادی که دارد، هدف بسیار مناسبی برای آسیب پذیری های امنیتی است. اما با این وجود به لطف افزونه ها و قالب های متعدد موجود برای CMS بی نظیر است.

با وجود اینکه این موضوع یک نکته مثبت محسوب می شود، اما از طرفی می تواند از نظر امنیتی یک کابوس محسوب شود. زیرا نمی توان به هر افزونه ای اعتماد کرد که آیا استاندارد های ایمنی را رعایت می کند یا نه؛ همچنین با نسخه های جدید تر این سیستم مدیریت محتوا سازگار بوده یا نه.

همچنین وردپرس ویژگی های اساسی مانند Secure Socket Layer (SSL) را روی پیشخوان خود ارسال نمی کند و برای فعال کردنش باید فایل های اصلی تان را تغیر دهید و یا همچین تایید کردن هویت دو مرحله ای را. در حقیقت می توان اینگونه گفت که ویژگی های بسیار زیادی از امنیت پپیشرفته وردپرس به صورت کامل به افزونه ها وابسته است.

از سوی دیگر، جوملا هر دو گزینه اتصالات امن از طریق SSL و دیگری برای تایید دو مرحله ای ارسال می کند. علاوه بر این، مجموعه ای از پسوند های امنیتی را ارائه می دهد و توسعه دهندگان، لیستی از آن را با آسیب پذیری های شناخته شده حفظ می کنند.

خب تا اینجای کار باید جوملا را سیستم مدیریت محتوای برنده اعلام کرد، یعنی جوملا به لحاظ امنیتی در جایگاه بهتری از وردپرس قرار می گیرد.

۳- پتانسیل شخصی سازی

سیستم مدیریت محتوا

هر دو CMS مورد نظر دارای لیستی از افزونه های مخصوص برای موارد خاص هستند، هرچند در این مورد وردپرس به دلیل داشتن تعداد زیاد افزونه در جایگاه بالاتری به نسبت جوملا قرار می گیرد.

از سوی دیگر زمانی که پای شخصی سازی استایل و سبک سایت شما می رسد، از یک سو قالب های وردپرس وجود دارد و از سمت دیگر قالب های جوملا. و همین موضوع در رابطه با پلاگین ها هم تکرار می شود. همچنان که پیدا کردن قالب مناسب و با کیفیت برای وردپرس ساده تر است، به همان صورت هم وردپرس سطوح بالاتری از پشتیبانی و تجربه بهتری هم برای طراحی سایت ارائه خواهد کرد.

پس در این قسمت وردپرس امتیاز خیلی بیشتری به نسبت جوملا خواهد داشت.

۴- مدیریت محتوا و پتانسیل ها

سیستم مدیریت محتوا

وردپرس و جوملا هر دو سیستم های مدیریت محتوای پیچیده ای هستند که به کاربران خود این امکان را می دهد تا هر نوع سایتی ایجاد کرده و مدیریت کنند. گرچه وردپرس غالبا با وبلاگ های ساده ای همراه است. علاوه بر این وردپرس یک سایت ساز فوق العاده برای ساخت و طراحی صفحه ها و حتی سایت های پیچیده تر می باشد.

از سوی دیگر، جوملا به دلیل پیچیده بودن شهرت دارد، زیرا مستندات فوق العاده ای را ارائه می کند. سایتی که با جوملا طراحی و توسعه یافته باشد را می توان در هر قسمتی که بخواهید به تکامل برسانید. اما دقت کنید که زمان یادگیری برای افرادی که تجربه کافی در زمینه توسعه وب ندارند قطعا طولانی تر خواهد بود.

با وجود اینکه تمامی پتانسیل های موجود بین هر دو سیستم مدیریت محتوا کاملا مساوی است. عادلانه تر این است که بگوییم، وردپرس این امکان را برای کاربران خود فراهم می آورد تا محتوای شان را با راحتی بیشتری مدیریت کنند. هرکس به سادگی می تواند وردپرس را نصب کرده و نحوه ایجاد کردن پست، صفحه و یا انواع پست های سفارشی را در کمتر از چند ساعت یاد بگیرد. در حالی که جوملا به این راحتی ها نیست.

پس در این قسمت مهم وردپرس برنده بی چون و چرا می باشد.

کلام آخر

خب از بعضی جهات میتوان جوملا را منعطف تر از وردپرس در نظر گرفت. جوملا یک سیستم قابل تنظیم را ارائه می دهد که کاربر می تواند آن را به هر شکلی که می خواهد تبدیل کند و همچنین این امکان را فراهم کند تا بدون تکیه به پسوند های امنیتی بسیاری از تنظیمات کوچک را پیاده سازی نماید. با این وجود بین وردپرس و جوملا می توان وردپرس را به عنوان برنده نهایی اعلام کرد. زیرا وردپرس امکان شخصی سازی و پشتیبانی را برای کاربران خود به راحتی فراهم می کند و به راحتی می توان کار با وردپرس را یاد گرفت.

خب به پایان یکی دیگر از مقالات کمک وردپرس رسیدیم. امیدواریم توانسته باشید از این مقاله نهایت استفاده را برده و بتوانید بهترین سیستم مدیریت محتوا را در بین جوملا و وردپرس انتخاب کنید.

موفق و موید باشید

امتیاز به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطالب

تمامی حقوق برای کمک وردپرس محفوظ میباشد طراحی شده بصورت بومی توسط کمک وردپرس