در تعطیلات نوروزی پشتیبانی و پاسخگویی همانند روز های عادی انجام میشود
شماره تماس کمک وردپرس

۰۲۱-۲۸۴۲۵۹۴۷

پشتیبانی و مشاوره
پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس

رفع خطای 500 در وردپرس

امکان دارد در روز با خطاهایی رو به رو شویم. که البته جای نگرانی ندارد. چون هر کدام از خطاها راه حلی برای خود دارند که به راحتی برای شما در دسترس خواهد بود. یکی از خطاهای متداول، خطای 500 یا خطای HTTP 500 Internet Server است که با دیدن آن احتمالا بترسید و احساس کنید سایتتان را از دست داده اید. اما جای نگرانی نیست، و نیازی نیست نگران باشید. کمک وردپرس پشتیبانی سایت و پشتیبانی وردپرس قصد دارد شمارا در رابطه با رفع خطای 500 در وردپرس آشنا کند. پس با ما همراه باشید.

خطای 500 در وردپرس

خطای 500 در وردپرس زمانی اتفاق می افتد که پروتکل HTTP پیدا نشود. اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم به این معنی است که سرور به درخواست HTTP پاسخ می دهد اما نمی تواند آن را پیدا کند. به همین دلیل است که ما با خطای 500 در وردپرس مواجه می شویم. این یعنی این که سرور با مشکل رو به رو شده است. البته لازم به ذکر است که این مشکل تنها مختص وردپرس نیست و در سایر سیستم های سایت ساز نیز امکان دارد اتفاق بیافتد.

در مقالات قبلی نیز به خطای صفحه سفید وردپرس پرداخته بودیم که میتوانید مطالعه کنید .

در این مقاله می خواهیم با هم بررسی کنیم که در درجه اول خطای 500 در وردپرس به چه دلیل اتفاق می افتد و بعد از آن بررسی کنیم ببینیم که راه حل های رفع خطای 500 در وردپرس چیست.

خطای 500 در وردپرس به چه دلیل اتفاق می افتد؟

خطای 500 در واقع یک خطای سرور عمومی است. چندین مورد وجود دارد که می تواند به یک سرور با یک وضعیت مشخص جواب دهد. برخلاف چیزی که عموم کاربران تصور می کنند به وجود آمدن خطای 500 اصلا اتفاق بدی هم نیست زیرا به وسیله آن شما متوجه می شوید که سرور تان دچار محدودیت شده است. حالا در این مقاله می خواهیم با هم بررسی کنیم که این خطا ها از طرف کدام بخش ها اتفاق می افتد و چگونه باید به رفع خطای 500 در وردپرس بپردازیم.

۱- وجود خطا در فایل htaccess.

وقتی با خطای 500 در وردپرس مواجه می شویم، اولین موردی که شاید باید به آن توجه کنیم و مورد بررسی قرار بگیرد، همین فایل htaccess. است. پس اکیدا به شما پیشنهاد می کنیم به عنوان اولین مورد به همین فایل مراجعه کنید، زیرا اضافه کردن حتی یک کاراکتر اضافی به این فایل باعث بروز خطای 500 در وردپرس خواهد شد. در این هنگام باید تلاش کنید تا یک فایل htaccess. جدید بسازید. برای رفع خطای 500 در وردپرس تنها کافی است که فایل فعلی خود را حذف کرده و بعد از آن به بخش پیوند های یکتا رفته و روی ذخیره تغییرات کلیک کنید تا دوباره ساخته شود.

۲- خطای PHP

بعضی وقت ها خطای 500 تنها زمانی که در حال ورود به پیشخوان وردپرس هستید اتفاق می افتد. شاید برای شما عجیب باشد که چگونه ممکن است سایت باز شود ولی پیشخوان با چنین مشکلی مواجه شود. در این مورد مشکل از حافظه PHP است. حال تکلیف ما چیست؟ برای رفع خطای 500 در وردپرس باید حافظه را افزایش دهید و این مشکل به کمک فایل Php.ini امکان پذیر خواهد بود.

۳- وقفه در کار سرور یا اسکریپت

یکی از مهم ترین علل به وجود آمدن خطای 500 در وردپرس شاید وقفه یا از کار افتادن سرور یا اسکریپت باشد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که در حال انجام یک فعالیت هستید. هنگامی که این اتفاق برای شما رخ داد، پیشنهاد می کنیم که به صورت دستی حافظه php  را افزایش دهید. این کار در php.ini ، wp-config.php و htaccess. انجام می شود. اگر خودتان نتوانستید این کار را انجام دهید می توانید به پشتیبان وردپرس در کمک وردپرس مراجعه کرده و به رفع خطای 500 در وردپرس بپردازید.

۴- مجوز های ناقص پرونده

اگر یک اسکریپت php باید در یک پوشه قرار بگیرد، اما امکان اجرا شدن php برایش وجود ندارد، به احتمال زیاد با خطای 500 در وردپرس مواجه خواهید شد. این موضوع به آسانی و تنها با تغییر دادن سطح دسترسی و مجوز آن پوشه حل خواهد شد. این موضوع را می توانید در هاست و تنها با تغییر سطح دسترسی انجام دهید. و به رفع خطای 500 در وردپرس بپردازید.

۵- وجود خطا در فایل wp-config.php

هنگامی که دستور یا کدی در این فایل قرار بگیرد، امکان دارد با خطای 500 در وردپرس برخورد کنید. با دیدن error logs می توانید خطای به وجود آمده در این فایل را پیدا کرده و آن را حل کنید. اما اگر نتوانستید از قسمت error logs کاری کنید، به آسانی و با مراجعه کردن به فایل wp-config.php خواهید توانست کد های ناشناخته را حذف کنید.

۶- نصب مجدد وردپرس

اگر با خواندن این تیتر احساس ترس و نگرانی کرده اید، باید بگوییم که اصلا جای نگرانی نیست و فکر نکنید که نیاز است تا سایت خودتان را پاک کنید، فقط می توانید یک وردپرس جدید دانلود کنید و دو پوشه wp-config.php و wp-content را از آن پاک کنید. حالا پوشه باقی مانده را به صورت فشرده درآورده و آپلود کنید. سپس پوشه بارگذاری شده را از حالت فشرده خارج کنید تا جایگزین موارد قبلی شود. اینگونه به رفع خطای 500 در وردپرس پرداخته اید.

۷- یک افزونه مخرب

وجود یک افزونه مخرب در سایت می تواند باعث به وجود آمدن خطای php شود. اگر آن را غیر فعال کنید می توانید خطا را پیدا کرده و یا بهترین راه این است که افزونه مشابهی را جایگزین آن کنید. اما مساله سر این است که چگونه باید افزونه ای که مخرب است را پیدا کنید. خب این قسمت کمی سخت است زیرا باید تک تک افزونه ها را غیر فعال کرده تا افزونه مخرب پیدا شود. همچنین می توانید در هاست با تغییر نام پوشه پلاگین ها، همه آن ها را یکجا غیر فعال کرده و متوجه شوید که مشکل از سمت افزونه است یا نه.

۸- بررسی قالب موجود

بعضی وقت ها ممکن است، مشکلات به دلیل ناسازگاری قالب و مشکلاتی که در آن وجود دارد، پیش بیاید. به همین منظور و برای اینکه بتوانید مشکل را حل کنید؛ شاید بهترین راه این باشد که قالب را غیر فعال کنید و قالب پیش فرض را فعال کنید. به این صورت اگر مشکل از سمت قالب باشد می توانید آن را پیدا کنید.

۹- آخرین راه باقی مانده: تماس با پشتیبانی سایت

وقتی همه موارد بالا بررسی شدند و هیچ کدام دلیل به وجود آمدن خطای 500 نبودند، وقت آن است تا با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید و مشکل را به آن ها گزارش کنید تا آنها مشکل را بررسی کنند. در واقع این آخرین راه برای رفع خطای 500 در وردپرس می باشد.

رعایت نکته های ضروری در رفع کردن خطای 500 در وردپرس

تمامی نکاتی که در بالا گفتیم راجع به مواردی بود که امکان دارد در سایت وردپرسی اتفاق بیافتد و خطای 500 در وردپرس را ایجاد کند. حالا باید به راه حل هایی قطعی برای رفع این مشکل باشیم. پس بیایید باهم این راه حل ها را بررسی کنیم.

۱- error logs را بررسی کنید

اگر این قسمت را در سرور خود فعال کرده اید، می توانید تمام موارد که در آن ایجاد شده را ببینید. در این فایل همه خطاهایی که موجود است را با آدرس و نشانی به شما نشان می دهد. فقط کافی است تا فایل را در یک ویرایشگر متن باز کرده و به دنبال آدرس خطاها بگردید. با کمی جستجو و تحقیق می شود مشکل اصلی را پیدا کرده و به رفع مشکل آن بپردازید.

رفع خطای 500 در وردپرس

۲- خطاهای اخیر در فایل error logs را بررسی کنید

بعد از اینکه فایل error logs را پیدا کرده و آن را در ویرایشگر متنی باز کرده و به پایین صفحه بروید، در انتهای صفحه خطاهای اخیر را مشاهده خواهید کرد.

۳- ریشه یابی

تا زمانی که منبع و قسمت اصلی که باعث بروز خطا شده است را پیدا نکنیم، نمی شود مشکل را حل کرد. پس در درجه و قدم اول باید بررسی کنیم و ببینیم که دلیل اصلی ایجاد مشکل چه بوده است. جایی که ایجاد اشکال کرده است را پیدا کنیم و به رفع کردن آن مشکل بپردازیم. مثلا شاید این مشکل تنها با غیر فعال کردن یک افزونه حل شود؛ که البته همیشه به این صورت نیست.

نتیجه گیری

همیشه و هرجا که دچار یک مشکل شدید، بیایید و ریشه یابی کنید و پیدا کنید مشکل چه بوده و از کجا بوده است، مثلا در قدم اول پیدا کنید که چرا خطای 500 در سایت شما رخ داده. بعد از آن به دنبال راه حل بگردید. در این مقاله یک چک لیست 9 مرحله ای برای شما گذاشتیم و بعد از آن سه مرحله برای شما بازگو کردیم که در رفع خطای 500 در وردپرس باید به آن توجه ویژه ای کرد.

ممنون از شما که تا این مرحله از این مقاله با ما همراه بودید. لطفا ما را در قسمت نظرات هم همراهی کنید.

موفق و پیروز باشید.

امتیاز به این صفحه

مطالب پیشنهادی و مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمامی حقوق برای کمک وردپرس محفوظ میباشد طراحی شده بصورت بومی توسط کمک وردپرس